Spoločné ustanovenia k účtovaniu zásob - Novotná, Ľudmila
Účtovanie zásob možno rozdeliť do dvoch základných kategórií, a to je účtovanie zásob spôsobom A a účtovanie zásob spôsobom B. Účtovanie zásob podľa spôsobu A môžu použiť všetky účtovné jednotky, na ktoré sa vzťahuje opatrenie Ministerstva financií SR č. 23054/2002-92, ktorým sa ustanovujú podrobnosti o postupoch účtovania a rámcovej účtovej osnove pre podnikateľov účtujúcich v sústave podvojného účtovníctva v z. n. p.