Cryptocurrency: Present-day Challenges and Prospects of Development - Vozniuk, Andrii
Procesy digitalizácie v hospodárskej, občianskej a sociálnej oblasti, nasýtenie finančného trhu modernými digitálnymi prostriedkami. Analýza a systematizácia pojmu kryptomena na základe vybraných charakteristík digitálnych a elektronických peňazí. Určenie jej miesta v systéme trhových hodnôt spolu s klasifikáciou prístupov k regulácii tokov kryptomeny v európskych krajinách. Individuálna interpretácia Burniskeho vzorca na výpočet kryptomenovej peňažnej zásoby na svetových finančných trhoch.