Technológie nezmenia v priemysle len pracovnú náplň - Poracký, Marek
Rýchlosť technického pokroku a zmeny v získavaní kvalifikácie. Rozvoj duálneho vzdelávania mladých ľudí, ich príprava na budúce povolanie. Využitie tréningových dielní aj pre zamestnancov. Flexibilnejšie vzdelávacie programy. Vzdelávacie centrum Strojníckej fakulty STU, ktoré vzdeláva ľudí z praxe. Malý záujem mladých o strojárske školy. Problém veľkého počtu stredných škôl. Odbor profesionálneho bakalára na Strojníckej fakulte STU - štúdium spojené s praxou.