Rank-Order Competition in the Voluntary Provision of Impure Public Goods - Servátka, Maroš, 1976-
Verejne poskytované výrobky často vytvárajú rozdielne výhody v dôsledku včasných alebo priestorových vzdialeností členov skupiny. Návrh a testovanie zabezpečovacieho mechanizmu, ktorý využíva konkurenčné súťaže o väčší podiel na verejnom statku. Vysokí prispievatelia získajú preferenčný prístup, zatiaľ čo nízki prispievatelia majú obmedzený prístup.