Determinanty konkurencieschopnej poľnohospodárskej prvovýroby v Slovenskej republike - Baculíková, Nina
Slovenská poľnohospodárska prvovýroba, ktorá je integrovanou súčasťou členských štátov Európskej únie, je i súčasťou silného konkurenčného prostredia. Prvovýroba musí z tohto dôvodu kombinovať komparatívne výhody s trhovými bariérami, a to tak s vnútornými, ako i vonkajšími. Flexibilita výroby je preto nutnosťou dnešnej doby. Analýza faktorov, ktoré majú rozhodujúci vplyv na konkurencieschopnosť poľnohospodárskej prvovýroby, a ktoré v konečnej miere determinujú úspešnosť a výsledky podnikania.