Anchoring in Project Duration Estimation - Servátka, Maroš, 1976-
Úspech obchodného projektu sa často spolieha na presnosť jeho harmonogramu. Nepresné a prehnané plány môžu viesť k závažným zlyhaniam projektu. Skúmanie, či prítomnosť kotiev, ako sú relatívne neinformované návrhy alebo očakávania, týkajúce sa trvania projektových úloh, hrajú úlohu v procese odhadovania a plánovania.