Potreba opakovaného vzdelávania v oblasti BOZP v prípade vzniku pracovného úrazu v podniku - Matkovčíková, Natália, 1982-
Vznik pracovných úrazov v dôsledku nedodržiavania BOZP predpisov a noriem na pracovisku predstavuje negatívne následky pre zamestnancov, podniky i štát. Predísť týmto následkom v prípade pracovných úrazov v podniku je možné systémom prevencie pracovnej úrazovosti, ktorej súčasťou je opakované vzdelávanie zamestnancov v oblasti BOZP. Výsledky prieskumu potreby opakovaného vzdelávania zamestnancov - vodičov autobusov - v dopravnom podniku hlavného mesta Bratislavy. Potreba opakovaného vzdelávania zamestnancov v oblasti dodržiavania pracovných postupov, v oblasti dodržiavania používania ochranných pracovných odevov a obuvi a v oblasti dodržiavania princípov psychohygieny.