Liberalizmus, občianske práva a ekonomická nesloboda (k Tugendhatovej koncepcii ľudských práv v kontexte ľudí so zdravotným znevýhodnením) - Muránsky, Martin
Argumentačne založené vysvetlenie normatívne ambivalentného prepojenia tzv. občianskych ľudských práv zo sociálnymi a ekonomickým právami na príklade ľudí so zdravotným znevýhodnením. Tugendhatov koncept „praktickej „autonómie“ ako sociálne nadobudnutej schopnosti a príležitosti viest samostatný život, ktorej opakom je závislosť na neosobnej, štruktúrne danej ekonomickej neslobody.