Zdôvodnenie ľudských práv v koncepcii efektívneho altruizmu - Foltin, Martin
Normatívne zdôvodnenie ľudských práv v koncepcii efektívneho altruizmu. Analýza diel Petra Singera a Thomasa W. Poggeho, ktorí argumentujú v prospech morálnej povinnosti chrániť ľudské práva ľudí v extrémnej chudobe. Hlavné princípy univerzálnej a perfekcionisticko-utilitaristickej perspektívy Petra Singera, politické chápanie ochrany ľudských práv Thomasa Poggeho a idealizovaný etický koncept efektívneho altruizmu.