K filozofickým východiskám súčasných modelov zdravotnej starostlivosti - Smolková, Eva
Zdravotníctvo je vnímané ako systém, v ktorom musia platiť určité hodnoty a morálne normy. Systémy zdravotnej starostlivosti, ich fungovanie a hodnoty ktoré v systémoch fungujú. Odlišnosti v jednotlivých systémoch. Dostupnosť zdravotnej starostlivosti. Teoretické a praktické prístupy k problematike zdravia.