Strategic Approach to Generation of Competitive Advantages on the Basis of Innovation in Small and Medium-Sized Enterprises - Papulová, Emília
Strategický prístup k inováciám a inovačným zmenám v podnikoch zameraný na formovanie a rozvíjanie kľúčových síl a faktorov pre úspech a konkurencieschopnosť podnikov. Stratégia ako príprava na budúcnosť a orientovaná na predvídanie budúceho vývoja, možných príležitostí a rizík v externom prostredí a na vytváranie efektívnych vnútorných inovačných zmien so zámerom zabezpečiť dlhodobý úspech. Výsledky výskumu, ktorého cieľom bolo zistiť, ako na základe inovácií podporiť tvorbu konkurenčných výhod v malých a stredných podnikoch.