<The> Role of Text Analysis in Translation - Seresová, Katarína, 1967-
Funkcie textovej analýzy pre porozumenie zdrojového textu, vytvorenie prijateľného prekladu a hodnotenie tohto prekladu. Základné pojmy z hľadiska teórie prekladu. Prekladateľská analýza interných a externých textových faktorov a jej prispenie k lepšiemu porozumeniu samotného textu, jeho funkcii a cieľu, ktoré chce klient dosiahnuť. Prekladateľské kompetencie potrebné na vytvorenie cieľového textu. Pochopenie a čitateľnosť textu.