Teórie priamych zahraničných investícií - Dugasová, Barbora, 1986-
Teoretické prístupy k priamym zahraničným investíciám sú rôznorodé, či už z hľadiska ich podstaty alebo z hľadiska príčin vstupu zahraničného kapitálu, motivácie partnerov, druhu investície, výberu lokality, načasovania investície a pod. Priame zahraničné investície začali nadobúdať väščiu dôležitosť až v psoeldných desaťročiach 20. storočia. Predstavenie a hodnotenie teórie a názorov domácich a zahraničných ekonómov na fenomén priamych zahraničných investícií.