<The> Issue of Lifelong Learning as Part of the European Convergence - Duľová Spišáková, Emília, 1983-
Celoživotné vzdelávanie sa stáva nevyhnutným predpokladom zvládania rastúcich požiadaviek na trhu práce a dôležitým faktorom zvyšovania flexibility trhu práce. Podľa Európskej komisie má celoživotné vzdelávanie osobitný význam pre dosiahnutie a udržanie zamestnania. Ide o zdôraznenie rastúceho významu celoživotného vzdelávania pre spoločnosť, podnikateľské prostredie a tiež pre jednotlivcov. Súčasná situácia v EÚ v oblasti celoživotného vzdelávania je opísaná v kontexte plnenia cieľov stratégie Európa 2020.