Innovative Model of Accreditation in Environmental Fields of University Study in Slovakia - Majerník, Milan
Vysokoškolské vzdelávanie na slovenských vysokých školách (štátnych a súkromných) a na univerzitách sa uskutočňuje takmer 15 rokov európskou štruktúrou študijných odborov. V rámci nich sa vytvárajú a akreditujú jednotlivé študijné programy. Autori ako členovia stálych pracovných skupín akreditačnej komisie - a poradného orgánu slovenskej vlády - prezentujú stav akreditačného procesu, ich skúsenosti a ponaučenia z rôznych oblastí výskumu v kontexte globalizačných trendov a kritérií pre medzinárodnú akreditáciu. Takto formulujú koncepciu inovatívneho a inštitucionálneho zabezpečovacieho modelu akreditačného procesu kompatibilného s akreditáciou v ekonomike Slovenska a s pravidlami a kritériami európskej akreditácie.