Destination Marketing and Policies Attracting High-Skilled Individuals in Germany and Singapore - Přívara, Andrej, 1983-
Vysokokvalifikovaní jednotlivci prinášajú cenné vedomosti, zručnosti, talent a skúsenosti, ktoré sú potrebné na zvýšenie inovačnej kapacity a produktivity. Vysokokvalifikovaní jednotlivci zriedka súťažia s občanmi, pokiaľ ide o prístup k verejným službám a sociálnym systémom. Ich integrácia zvyčajne nie je hlavným problémom. Napriek rastúcemu protiprisťahovaleckému prostrediu mnohé krajiny stále súťažia o prilákanie vysokokvalifikovaných jednotlivcov.