Odpočítanie daňovej straty od základu dane za rok 2019 - Kolembus, Anton
V tvrdom konkurenčnom prostredí môže nastať obdobie, kedy podnikateľ nedosiahne zisk, ale výsledkom jeho činnosti je strata. Ak je strata prechodným javom a v budúcich obdobiach dosiahne podnikateľ zisk, môže minulý podnikateľský neúspech vhodne využiť na zníženie daňového základu a z neho vyplývajúcej daňovej povinnosti. Ilustračné príklady.