Investičný majetok z hľadiska DPH a úprava dane odpočítanej pri investičnom majetku v roku 2019 - Rabatinová, Marcela, 1977-
Platitelia dane, u ktorých v priebehu roku 2019 došlo k zmene účelu použitia investičného majetku (hnuteľného aj nehnuteľného) podľa§ 54 zákona č. 222/2004 Z. z. o dani z pridanej hodnoty v z. n. p. alebo k zmene rozsahu použitia nehnuteľného investičného majetku na podnikanie a na iný účel ako podnikanie podľa § 54a zákona o DPH alebo s účinnosťou od 1.1.2019 k zmene rozsahu použitia hnuteľného investičného majetku na podnikanie a na iný účel ako podnikanie podľa § 54d zákona o DPH, sú povinní v poslednom zdaňovacom období roku 2019 vykonať dodatočnú úpravu odpočítanej dane. Ilustračné príklady.