Povinnosť mlčanlivosti v pracovnoprávnych vzťahoch - Čurila, Dušan
Právny vzťah medzi zamestnancom a zamestnávateľom vykazuje v porovnaní s ostatnými súkromnoprávnymi vzťahmi isté špecifiká. Je to dané jednak tým, že zamestnávateľ disponuje fakticky silnejším postavením, ktoré je však na druhej strane vyvažované mnohými ustanoveniami zákona č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce v z. n. p. chrániacimi slabšie postaveného zamestnanca. Povinnosť mlčanlivosti na strane zamestanca a zo strany zamestnávateľa.