Vzdělávání a rozvoj zaměstnanců – kategorizace organizací podle používaných vzdělávacích metod - Ježková Petrů, Gabriela
Teoretické východiská problematiky vzdelávania zamestnancov. Kvantitatívny výskum uskutočnený formou dotazníkov v českých podnikoch súkromného a verejného sektora. Faktorová analýza vybraných premenných, aké metódy vzdelávania organizácie využívajú. Sledované faktory - sebarozvoj, interný rozvoj zamestnancov, zvyšovanie skúseností. Odporúčania pre efektívne vzdelávanie zamestnancov.