Ergonomické aspekty sedavého zamestnania - Horváthová, Blanka
Aktívne využivanie počítačov a nových technológií a nárast počtu sedavých zamestnaní. Prechod z pôvodne dynamickej práce ku statickej psychickej práci. Vývoj a prognózy zamestnanosti podľa sektorov. Prieskum v podniku, ktorý je súčasťou dodávateľského reťazca pre automobilový priemysel. Cieľ prieskumu - zistiť štruktúru pracovných činností vo výrobnom podniku a zároveň zistiť podiel profesií s prevažujúcou pracovnou polohou sed. Faktory pôsobiace na človeka pri sedavom zamestnaní. Možnosti eliminácie statickej záťaže pri sedavom zamestnaní. Vonkajšie vplyvy pracovného prostredia.