<The> Restitution of Cultural Property at the Heart of Cultural Diplomacy - Kouhossounon, Bernadin
Vzťahy medzi Francúzskom a krajinami západnej Afriky sú dlhodobé a vyvíjajú sa v hospodárskej, politickej, bezpečnostnej a dokonca aj kultúrnej oblasti. Rôzne mutácie a trvalé podiely spojené s nedostatočným rozvojom štátov niekedy vyvolávajú určité historické fakty a vedenie určitej predtým nadviazanej spolupráce medzi západnými africkými krajinami a Parížom. Príklad reštitúcie africkej kultúry a dedičstvo Francúzska. (Špecifický prípad Beninu s touto európskou krajinou). Analýza správania dotknutých aktérov a možné dopady v roku 2006 na vzťah k väzbám spolupráce, ktoré ich spájajú.