Pohľad do histórie matematiky - Strečko, Vladimír
Zaujímavosti a príklady z dejín matematiky. Historické súvislosti a okolnosti, za akých napredoval vývoj v matematike. Priblíženie vzniku metód, ktoré sa dnes používajú pri riešení príkladov. Informácie o živote matematikov.