Střípky z historie centrálních bank afrických zemí - Kalabis, Zbyněk
Afrika je doposiaľ ovplyvnená svojou koloniálnou minulosťou. Aj v afrických štátoch pôsobia centrálne banky. História a súčasnosť daných bánk v Demokratickej republike Kongo, Etiópii a Juhoafrickej republike.