Vývoj složení a počtu členů Evropského parlamentu od Římských smluv až po brexit - Hřích, Jan
Historický pohľad na parlamentnú dimenziu európskej integrácie. Rozdelenie mandátov a zloženie v Zhromaždení podľa Rímskej zmluvy z roku 1957. Zloženie v Zhromaždení po prvom rozšírení v roku 1973 (Veľká Británia, Irsko a Dánsko), po pristúpení Grécka 1981, po vstupe Španielska a Portugalska v roku 1986. Návrh rozdelenia mandátov v Európskom parlamente podľa Zmluvy z Nice. Zloženie Európskeho parlamentu pre obdobie odchodu Veľkej Británie z Európskej únie.