Sustainability Information in Annual Reports of Companies Domiciled in the Czech Republic and the Slovak Republic - Petera, Petr
Dôležitosť podnikového vykazovania a význam udržateľnosti spoločnosti. Hoci podávanie správ o udržateľnosti a riadenie udržateľnosti nie sú rovnaké činnosti, sú silne prepojené a komunikácia, ako taká, má pre EÚ veľký význam. V Českej republike a najmä v Slovenskej republike je nedostatok aktuálnych informácií. Analýza vzťahu medzi množstvom a štruktúrou zverejnenia a jeho zverejnením. Len málo spoločností podáva komplexné správy o environmentálnych a sociálnych otázkach. Štruktúra a množstvo správ je podobná v analyzovaných krajinách. Zverejnenie pozitívne ovplyvňuje absolútne množstvo ekonomických, environmentálnych a sociálnych informácií. Podávanie správ v súlade s IFRS, má pozitívny vplyv na relatívny podiel sociálneho zverejnenia na celkovom zverejnení.