Analýza monetárneho transmisného mechanizmu na Slovensku - Kováč, Stanislav
Monetárna politika ako účinný nástroj ovplyvňujúci hospodárstvo krajiny. Dôležitá úloha determinovania kanálov, cez ktoré je politika prenesená do ekonomiky. Teória transmisného mechanizmu. Kanály transmisie: kanál úrokovej sadzby, kanál výmenných kurzov, kanál úverov.