Prehľad metodológie skrytého Markovovho modelu - Reiff, Marian, 1978-
Skrytý Markovov model je matematický model, v ktorom analyzovaný systém je popísaný pomocou stavov modelovaných Markovovým reťazcom. Tieto stavy nie je možné priamo pozorovať, sú skryté a nie je možné ich priamo identifikovať, napríklad kvôli šumu. Parametre modelu sú teda neznáme a musia byť odhadnuté na základe pozorovateľných údajov. Prehľad metodológie a prístupov riešenia modelovania ekonomických procesov pomocou skrytých Markovových modelov.