Novela postupov účtovania pre podnikateľov účtujúcich v sústave podvojného účtovníctva k 1.1.2019 - Krišková, Petra, 1981-
Opatrením Ministerstva financií SR z 21. novembra 2018 č. MF/017028/2018-74 bolo novelizované opatrenie č. 23054/2002-92, ktorým sa ustanovujú podrobnosti o postupoch účtovania a rámcovej účtovej osnove pre podnikateľov účtujúcich v sústave podvojného účtovníctva v znení neskorších predpisov. Ide najmä o účtovanie o komoditách, účtovanie garantovanej energetickej služby, upresnenie výpočtu goodwillu, ktorý vzniká pri zlúčení, upresnenie účtovania vysporiadania výsledku hospodárenia a účtovania servisných poukážok. Novela je účinná od 1.1.2019 okrem ustanovenia týkajúceho sa účtovania garantovanej energetickej služby, ktoré je účinné 1.2.2019, (počas roku 2018 boli postupy účtovania pre podnikateľov novelizované dvakrát, novele z účinnosťou k 1.10.2018, týkajúcej sa virtuálnej meny).