Použitie poukazov pri dodaní tovarov a služieb v podmienkach SR po 1. októbri 2019 - Vašeková, Miroslava, 1978-
V snahe o zavedenie nových pravidiel súvisiacich s transakciami s poukazmi, ktoré sú zakotvené v Smernici Rady EÚ 2016/1065, do právnej úpravy SR, bolo novelou zákona o DPH do zákona o DPH pridané nové ustanovenie § 9a. V zmysle uvedeného paragrafu je poukaz vymedzený ako nástroj, s ktorým je spojená povinnosť prijať ho ako protihodnotu alebo jej časť za dodanie tovaru alebo dodanie služby, a na ktorom alebo v súvisiacej dokumentácii k nemu je uvedený tovar alebo služba, ktoré sa majú dodať, alebo totožnosť možných dodávateľov vrátane podmienok použitia tohto nástroja.