Nová povinnosť zamestnávateľa - príspevok na rekreáciu a rekreačné poukazy - Meluchová, Jitka, 1965-
Cieľom zákona o podpore cestovného ruchu je aktivovať domáci cestovný ruch prostredníctvom zavedenia nových nástrojov financovania. Novými nástrojmi financovania cestovného ruchu je, okrem rekreačného poukazu, aj podpora rozvoja cykloturistiky a poskytovanie investičnej pomoci pre oblasť cestovného ruchu. Rekreačný poukaz v spojitosti so zavedením nového inštitútu do Zákonníka práce (príspevku na rekreáciu zamestnancov) vytvorí možnosť, ako zvýšiť motiváciu obyvateľov stráviť dovolenku na Slovensku za finančne zvýhodnených podmienok. V súvislosti s tým sa do zákona č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce v znení neskorších predpisov vkladá nový § 152a, ktorý v odsekoch 1 až 6 zavádza od 1. januára 2019 novú povinnosť zamestnávateľa preplatiť zamestnancovi časť výdavkov na jeho rekreáciu. Ilustračné príklady.