GDPR a spracovanie osobných údajov zamestnanca - Meluchová, Jitka, 1965-
Cieľom Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady č. 2016/679 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov je v celej EÚ zaručiť konzistentnú úroveň ochrany fyzických osôb a zabrániť rozdielom, ktoré sú prekážkou voľného pohybu osobných údajov v rámci vnútorného trhu. Slovensko prijalo nový zákon č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov, ktorý vstúpil do platnosti 25. mája 2018.