Akademické formáty v slovenskom univerzitnom prostredí - Kvapil, Roman, 1971-
Akademické písanie a náučný štýl - základná charakteristika. Tradícia verzus zrozumiteľnosť akademických formátov - porovnanie vybraných štýlov. Typ francúzskeho náučného štýlu. Typ nemeckého (rakúskeho) náučného štýlu. Typ anglosaského náučného štýlu. Abstrakt - akademický subformát. Zásady tvorby abstraktu.