Metódy hodnotenia finančného zdravia podniku a ich výpovedná hodnota - Moravčíková, Elena, 1967-
Vychádzanie zo všeobecne zaužívaného predpokladu, že horizontálna a vertikálna analýza výkazov poskytuje rovnaký pohľad na finančnú situáciu podniku ako výpočet finančných pomerových ukazovateľov. Preukázanie možných nerovnováh či nesúladov medzi týmito dvomi základnými metódami finančnej analýzy. Objektom analýzy je podnik Kofola a. s. Výsledky výpočtov finančných pomerových ukazovateľov, ako aj výsledky predikčných modelov. Možnosť odchýlok vznikajúcich na rôznych základoch.