Smerovanie inovácií v dopravnej logistike - Gajdoš, Jozef, 1962-2025
Dopravná logistika ako jeden z podsystémov prierezových logistík. Prínos prekonania miesta a času predstavuje pridanú hodnotu dopravy v rámci logistického reťazca. Spôsob, rýchlosť a kvalita prekonania miesta a času má teda vplyv na veľkosť pridanej hodnoty. Tieto aspekty významne ovplyvňujú inovácie v doprave. Zameranie na predpokladané smerovanie inovácií v cestnej, leteckej a potrubnej doprave, ktoré môžu výrazne zmeniť dopravnú logistiku v nasledujúcich rokoch, pričom prioritami sú znižovanie nákladov a šetrenie času. Vo všetkých uvedených oblastiach je viacero potenciálnych inovačných smerovaní.