Inovatívne trendy aplikovateľné v oblasti zdravotníctva - Petrovčiková, Katarína, 1977-
Zdravotníctvo ako oblasť poskytovania služieb pacientom, prípadne klientom, v závislosti od druhu poskytovanej starostlivosti, patrí medzi sektory, ktoré sú výraznou mierou ovplyvňované turbulentným nástupom inovatívnych prístupov v marketingu. Vývoj v oblasti informačných technológií preniká aj do oblasti spoločenských vied. V súčasnosti dostupné smartfóny a ostatné zariadenia na prenos dát využívané na pracovnú a osobnú potrebu prinášajú marketingu médium, ktoré poskytuje priestor na inovatívne oslovovanie zákazníkov. Prekonávanie tradičného prístupu k marketingu k inovatívnemu, reagujúcemu na súčasné celospoločenské trendy je spôsobom aktívneho oslovenia a vybudovania lojality zákazníkov. Poukázanie na v súčasnosti populárne využívanie sociálnych sietí a nástrojov marketingu v rámci nich využívaných v oblasti poskytovania zdravotníckych služieb na vybraných príkladoch.