Western Sanctions: The Impact on Russia's Oil and Gas Sector - Kochajdová, Monika, 1993-
Sankcie, zamerané na hospodárske odvetvia, sú bežnou praxou. Väčšinou sa zameriavajú na potlačenie budúceho rastu a rozvoja spoločnosti. Cieľom sankcií je tiež zníženie hospodárskych spojení medzi postihnutými krajinami. Ich cieľom je zmeniť politické rozhodnutia cieľovej ekonomiky.