Measuring Income Inequalities beyond the Gini Coefficient - Luptáčik, Mikuláš
Rastúci záujem o skúmanie vzájomného vzťahu medzi rozdelením príjmov a hospodárskym rastom. Návrh nového prístupu založeného na modeli DEA s cieľom dosiahnuť ukazovateľa rozdelenia príjmov medzi príjmové skupiny. Nový spôsob merania príjmovej nerovnosti, ktorá poskytuje hlbší pohľad na rozdelenie príjmov než koeficient Gini.