Ochrana údajov o plate - Hrtánek, Ladislav
Mzdové a platové ohodnotenie je osobným údajom na ktoré sa vzťahujú jednotlivé právne normy európskej legislatívy. Uvedenú problematiku zohľadňuje prijaté nariadenie Európskeho parlamentu a Rady EÚ č. 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, ktorým sa zrušuje smernica 95/46/ES.