Tvorba emisií CO2 v medzinárodnej osobnej leteckej doprave - Frasch, Alexander, 1992-
Otázky enviromentálnej zodpovednosti. Negatívny dopad leteckých spoločností. Emisie CO2, ktoré vznikajú pri spotrebe paliva, následne sa dostávajú do atmosféry Zeme a prispievajú ku klimatickým zmenám. Snaha zmierniť negatívne konzekvencie leteckého priemyslu na životné prostredie a jej premietnutie sa do zavádzania tzv. eko-dane.