Odraz osobnostných charakteristík učiteľa v jeho výchovnovzdelávacom pôsobení - Chmelárová, Zuzana, 1967-
Niektoré osobnostné vlastnosti učiteľa, ktoré sú dôležité z hľadiska jeho úspešného pedagogického pôsobenia. Temperament učiteľa a jeho prejav. Význam pozitívnej vnútornej motivácie učiteľa. Pozitívne charakterové vlastnosti, ktoré sú považované za predpoklad zodpovedného vzťahu k učiteľskému povolaniu a pozitívneho vplyvu na žiakov.