Charakteristika vybraného odvetvia kreatívneho priemyslu – vydavateľská činnosť - Tóth, Miroslav, 1961-
Nárast dopytu po produktoch kreatívneho priemyslu, a to konkrétne nakladateľských činností, vyžaduje, aby tieto podniky sústavne inovovali technológiu tvorby produktov (kníh, časopisov, novín a iných tlačovín), prispôsobovali obsah a dizajn aktuálnym požiadavkám zákazníkov, módnym trendom. Súčasne to znamená zvyšovanie kvality a estetiky. Zmapovanie priestorového rozmiestnenia podnikov v rámci samosprávnych krajov Slovenskej republiky a to v oblasti vydávania kníh, novín, časopisov, iných periodík a ostatných nakladateľských činností.