<The> Roles of Universities in Regional Innovation Systems - Towards the Typology of Regions - Špurek, Miroslav, 1992-
Inovačné firmy spolupracujú s ostatnými firmami, univerzitami a inými verejnými výskumnými inštitúciami, vládou, zákazníkmi a mnohými ďalšími. Teória systému sa používa na zachytenie týchto vonkajších vzťahov. Použitie údajov o patentových citáciách univerzitných patentov na odhalenie úlohy akademického výskumu v oblasti inovácií. Takéto údaje predstavujú tok poznatkov z univerzity a späť z univerzity a ďalej sa používajú na rozlíšenie rôznych úloh, ktoré univerzity vykonávajú v regionálnych inovačných systémoch. Systémová (regionálna) typológia predstavuje rôzne vzory v geografii tokov poznatkov „univerzitného priemyslu“.