Bielorusko – vstupná brána medzi EÚ a Ruskou federáciou - Luptáková, Anabela, 1995-
Hodnotenie vzťahov medzi Ruskou federáciou a Bieloruskom. Analýza efektov odvetných sankcií Ruskej federácie týkajúcich sa agropotravinárskych produktov EÚ cez prizmu Bieloruska ako potenciálnej krajiny reexportu. Komparatívne výhody Bieloruska v dôsledku ruského embarga.