Chudoba ako dôsledok nízkeho vzdelania - Orbánová, Darina
Chudoba je pre spoločnosť hlavným hospodárskym a politickým problémom, pretože spôsobuje sociálne napätie, ktoré je nebezpečné pre politickú a hospodársku stabilitu v spoločnosti. Hlavnými príčinami chudoby sú oddelenie od trhu práce a nedostatočné vzdelanie, ktoré má priamy vplyv na zníženie príjmu.