Bezdomovectvo ako najextrémnejšia forma chudoby a sociálneho vylúčenia - Sika, Peter, 1975-
Bezdomovci sú často vystavovaní negatívnym úsudkom zo strany širokej verejnosti, najmä preto, že zneužívajú sociálny systém kvôli nedostatku hygieny a alkoholizmu. Jedným z riešení bezdomovectva v Slovenskej republike je ponuka nájomného bývania, pretože dostupné bývanie je predpokladom ukončenia bezdomovectva pre túto skupinu obyvateľov.