Potential Danger of Heavy Metal Migration from Porcelain Products to Food - Sąsiadek, Wojciech
V rokoch 2000 - 2019 bolo na základe analýzy oznámení 24 prípadov týkajúcich sa výrobkov z porcelánu (najmä porcelánových dosiek) zaznamenaných ako nebezpečných. U dvadsaťdva prípadov sa jednalo o migráciu ťažkých kovov. Zistené pri tom bolo, že Čína je dominantnou krajinou pôvodu uvedených výrobkov.