Aktuárska veda v teórii a v praxi 2019 – 25 rokov výučby aktuárstva na Fakulte hospodárskej informatiky EU v Bratislave - Fecenko, Jozef
Katedra matematiky a aktuárstva je v súčasnosti jedným z významných pilierov Fakulty hospodárskej informatiky Ekonomickej univerzity v Bratislave a dôležitou zložkou Ekonomickej univerzity v Bratislave. V predchádzajúcom období dosiahla významné výsledky, tak v oblasti vedeckovýskumnej ako aj pedagogickej. Patrí medzi popredné katedry fakulty v počte úspešne riešených výskumných projektov VEGA. Je garantom študijného programu aktuárstvo na 2. stupni štúdia v odbore kvantitatívne metódy v ekonómii v študijnom odbore ekonómia a manažment. Tento študijný program je jediným študijným programom v oblasti úplného štúdia aktuárskej vedy na Slovensku a jedinečným i v stredoeurópskom priestore.