Technológie využívané na zber dát v podnikoch v kontexte internetu vecí - Bolek, Vladimír, 1988-
Pojem internet vecí prvýkrát použitý K. Ashtonom v roku 1999. Internet vecí a prienik jednotlivých vízií. Portfólio zariadení, ktoré vstupujú do internetu vecí. Dotazníkový prieskum uskutočnený v r. 2018 v podnikoch pôsobiacich na Slovensku. Penetrácia internetu vecí najväčšia v oblasti spracovania dát - 73 percent, komunikácie - 68 percent a informačnej bezpečnosti - 68 percent.