Účtovanie uzávierkových účtovných operácií v sústave jednoduchého účtovníctva - Strählová, Jarmila
Daňové zameranie jednoduchého účtovníctva vyžaduje od podnikajúcej fyzickej osoby, aby každú hospodársku operáciu posudzovala podľa ustanovení zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v z. n. p. , pretože výsledkom jednoduchého účtovníctva je základ dane, ktorý je podkladom pre výpočet dane z príjmov. Článok je dokončením prvej časti, ktorá bola uverejnená v predošlom čísle.